Szukacie pomysłu na zdrowy podwieczorek? Mamy dzisiaj dla Was przepis na …GRILLOWANE SZPARAGI Z SOSEM ORZECHOWYM! Mniam!

Składniki:

-400 g zielonych szparagów
-1 łyżeczka oleju kokosowego
Składniki na sos orzechowy:
-1 łyżka masła orzechowego
-2 łyżki syropu klonowego
-1,5 łyżki soku z cytryny
-szczypta soli

Przygotowanie:

Odetnij zdrewniałe końce szparagów. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Połóż szparagi. Grilluj je ok. 5 minut, po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie wszystkie składniki na sos wymieszaj na gładko za pomocą widelca lub trzepaczki (najpierw połącz masło z syropem, potem dodaj sok i sól). Na koniec polej ugrillowane szparagi sosem, zjedz od razu po podaniu!