Łapcie menu na nowy tydzień

Menu Tygodniowe

25  –  29 października 2021 r.

Poniedziałek
  • owocowy jogurt z piernikową granolą (zimno)

  • zupa gulaszowa (ciepło)

  • udzik z kurczaka ze skórą w teryiaki, ziemniaki purre, fasolka szparagowa (ciepło)

  • brownie (zimno)

  • leczo z kiełbaską i pieczywem ze słonecznikiem (ciepło)

  • 2 obiad  wieprzowe spaghetti z serem, natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi(ciepło)
  • obiad wege wege spaghetti z grochem, natką pietruszki, serem i pomidorkami koktajlowymi (ciepło)
  • 2 obiad wege pieczone tofu z ziemniakami purre i fasolką szparagową (ciepło)
Wtorek
  • pasta jajeczna z koperkiem i łososiem, pieczywo , warzywa (zimno)

  • berlisso z wiśniową fruzeiną (zimno)

  • wieprzowina po meksykańsku z białą i czerwoną fasolą, żółtą i zieloną papryką z ryżem (ciepło)

  • jogurtowiec chia z brzoskwinią (zimno)

  • quasedilla (ciepło)

  • 2 obiad mocno ziołowe drobiowe kofty z kaszą kus kus i surówka z czerwonej kapusty, dip tzatzyki (ciepło)
  • obiad wege gulasz z czerwoną i białą fasolą, mixem papryk i ryżem (ciepło)
  • 2 obiad wege pulpeciki z kaszy kus kus i soczewicy z surówka z czerwonej kapusty i dip tzatzyki (ciepło)
Środa

 

  • omlet oreo z sosem czekoladowym i jabłkiem (zimno,ciepło)

  • zupa minestrone (ciepło)

  • pieczony kurczak w miodzie i balsamico w panierce z prażonych pestek słonecznika, opiekane ziemniaki, pieczona cukinia, dip klasyczny (ciepło)

  • tarta precelkowa (zimno)

  • pizza grecka (ciepło)

  • 2 obiad kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem (ciepło)
  • obiad wege tofu w miodzie i balsamico w panierce z prażonych pestek słonecznika, opiekane ziemniaki, pieczona cukinia, dip klasyczny (ciepło)
  • 2 obiad pierożki włoskie (ciepło)
Czwartek
  • placuszki z jagodami, dżem i masło orzechowe (zimno,ciepło)

  • kapuśniak (ciepło)

  • wołowe pulpeciki z sosem sojowym i prażonym sezamem w sosie pieczeniowym, makaron orzo, surówka z marchewki (ciepło)

  • nugatowe kulki mocy

  • sałatka makaronowa z kurczakiem, brokułem, pestkami dyni i suszonymi pomidorami (zimno)

  • 2 obiad – musaka (ciepło)
  • obiad wegewarzywna musaka (ciepło)
  • 2 obiad wege –  tofu w słodko kwaśnym sosie z ryżem (ciepło)
Piątek

ciepło 

      • waniliowo-czekoladowa owsianka na mleczku kokosowym z musem truskawkowym (ciepło, zimno)

      • banoffee (zimno)

      • kurczak na mleczku kokosowym w sosie imbirowym z makaronem farfalle i pieczoną marchewką (ciepło)

      • japoński makowiec bezglutenowy (zimno)

      • bigos z kurczakiem

      • 2 obiad – indyk w sosie z zielonymi warzywami z kaszą pęczak (ciepło)
      • obiad wege –  makaron farfalle w zielonym pesto z prażoną cieciorką i pieczoną marchewką (ciepło)
      • 2 obiad wege  – gulasz z zielonych warzyw z kaszą pęczak (ciepło)