Łapcie menu na nowy tydzień

Menu Tygodniowe

29 listopada –  03 grudnia 2021 r.

Poniedziałek
    • pieczona owsiana granola z truskawkami i wiórkami kokosowymi z jogurtem (zimno)
    • krem z buraka z prażonymi orzeszkami ziemnymi (ciepło)
    • drobiowa wątróbka z pieca, z cebulką i jabłkiem, z chrzanowym purre i surówka z kiszonego ogórka (ciepło)
    • chlebek bananowy z gorzką czekoladą (zimno)
    • twarożek bazyliowy z pieczywem razowym i warzywami (zimno)
    • 2 obiad lasagne (ciepło)
    • obiad wege – wege lasagne (ciepło)
    • 2 obiad wege  – tofu pod pieczonymi warzywami, chrzanowe purre i surówka z kiszonego ogórka (ciepło)
       
Wtorek
    • pieczony omlet z mozarellą i pieczarkami, pieczywo żytnie, warzywa  (ciepło)
    • proteinowa kaszka manna z malinami (zimno)
    • kurczak w imbirowym sosie na mleczku kokosowym z makaronem ryżowym i surówką z czerwonej kapusty (ciepło)
    • ciasto marchewkowe (zimno)
    • sałatka z makaronem orzo, kurczakiem, ogórkiem świeżym i konserwowym, kukurydzą i sosem jogurtowym (zimno)
    • 2 obiad gulasz wieprzowy z kasza gryczana (ciepło)
    • obiad wege wege pad thai z tofu (ciepło)
    • 2 obiad wege – gulasz warzywny z soczewicą i kasza gryczaną (ciepło)

 

Środa
    • proteinowe tosty francuskie z musem owocowym (ciepło, zimno)
    • krupnik (ciepło)
    • pieczony schab w sosie własnym, grzybowe pęczotto, buraczki (ciepło)
    • jogurtowiec z brzoskwinią (zimno)
    • pizza peperroni (ciepło)
    • 2 obiad grillowane burgery z indyka, bułka grahamka, pomidor, ogórek, cebula i dip klasyczy (ciepło, zimno)
    • obiad wege grzybowe pęczotto z buraczkami (ciepło)
    • 2 obiad wege – burgery z fasoli, bułka grahamka, pomidor, ogórek, cebula i dip klasyczny (ciepło, zimno)
Czwartek
  • pasta jajeczna z musztardą francuską, pieczywo razowe, warzywa (zimno)
  • berlisso z frużeliną wiśniową (zimno)
  • spaghetti wołowe, ser, natka pietruszki, pomidorki koktajlowe, makaron (ciepło)
  • czekoladowe ciasto bez mąki z jagodami (zimno)
  • czekoladowe ciasto bez mąki z jagodami (zimno)
  • 2 obiad wieprzowe bitki w sosie musztardowym z kaszą bulgur i kiszoną kapustą (ciepło)
  • obiad wege spaghetti z grochem, ser, natka pietruszki, pomidorki koktajlowe, makaron (ciepło)
  • 2 obiad wege – kaszotto warzywne (ciepło)
Piątek

 

      • pasztet z ćwikłą, pieczywo razowe, ogórek konserwowy (zimno)
      • pudding chia z mango (zimno)
      • kurczak w słodko kwaśnych smakach z ryżem (ciepło)
      • owocowe ciasto na mące kokosowej (zimno)
      • quasedilla (ciepło)
      • 2 obiad makaron w pesto rosso, wieprzowe pulpeciki ze świeżym lubczykiem i surówka z białej kapusty (ciepło)
      • obiad wege makaron w pesto rosso z serem feta i surówką z białej kapusty (ciepło)
      • 2 obiad wege – 
        leczo w słodko kwaśnych smakach (ciepło)