Łapcie menu na nowy tydzień
Menu Tygodniowe
30 listopada – 4 grudnia 2020 r.
Poniedziałek
- jogurt z makiem, z domową, czekoladową granolą z wiórkami kokosowymi,żurawiną,prażonymi orzeszkami i musem truskawkowym (zimno)
- krem dyniowo batatowy z prażonymi płatkami migdała (ciepło)
- pulpeciki z indyka ze szpinakiem i serem feta, razowe penne w bazyliowo pietruszkowym pesto z surówką z czerwonej kapusty (ciepło)
- ciasto Ala twój (zimno)
- budha bowl z grillowaną piersią kurczaka,sałatą,kaszą bulgur, marchewką, papryką, białą rzodkiewką, prażonym sezamem i świeżymi liśćmi kolendry z dipem miodowo musztardowym (ciepło/zimno)
- 2 obiad – wieprzowina w 5 smakach z ryżem (ciepło)
- obiad wege – razowe penne w bazyliowo pietruszkowym pesto z surówką z czerwonej kapusty (ciepło)
- 2 obiad wege – leczo warzywne z cieciorką i ryżem (ciepło)
Wtorek
- pasta twarogowa z wędzonym kurczakiem, pieczywem ze słonecznikiem i warzywami(zimno)
- waniliowa kaszka manna z sosem czekoladowym(zimno)
- pierś kurczaka pieczona w balsamico, miodzie z prażonym słonecznkiem z opiekanymi ziemniakami, dipem big mac i talarkami marchewki (ciepło)
- czekoladowo brzoskwiniowe ciasto (zimno)
- krokiety z farszem wieprzowo warzywnym(ciepło)
- 2 obiad – chilli con carne z indyka z kaszą kus kus i fasolką szparagową (ciepło)
- obiad wege – wege chilli con carne z kasza kus kus i fasolką szparagową (ciepło)
- 2 obiad wege – naleśniki z farszem ruskim (ciepło/zimno)
Środa
- racuszki z jabłkiem , waniliowym twarożkiem i sosem orzechowym (zimno)
- czekoladowa tapioka z malinami (zimno)
- grillowane kotleciki wieprzowe z prażonym sezamem z makaronem orzo i surówką z kapusty i pora. (ciepło)
- tarta owsiana z banenm i gorzką czekolada (zimno)
- quasedilla z farszem drobiowym z ziołami i cheddarem (zimno, ciepło)
- 2 obiad – kurczak w sosie grzybowo śmietanowym z gnochi i warzywami
- obiad wege – kotleciki jajeczne z makaronem orzo i surówką z kapusty i pora (ciepło)
- 2 obiad wege – gnochi w sosie grzybowo śmietanowym (ciepło)
Czwartek
- pasta jajeczna z makrelą i oliwkami z pieczywem razowym i warzywami (zimno)
- zupa ogórkowa (ciepło)
- wolowy stroganow z kaszą pęczak i buraczkami (ciepło)
- owsiany jabłecznik (zimno)
- kluseczki leniwe z jogodowym jogurtem (zimno)
- 2 obiad – burgery z indyka na bułce razowej z sałatą,pomidorem,cebulą, ogórkiem i dipem klasycznym (zimno,ciepło)
- obiad wege – wege stroganow z cieciorką, ziemniaczanym purre i buraczkami (ciepło)
- 2 obiad wege – burgery z kaszy jaglanej, sezamu i fasoli na bułce razowej z warzywami i dipem klasycznym (zimno,ciepło)
Piątek
- drobiowy pasztet z ogórkiem konserwowym ,chrzanem i pieczywem ze słonecznikiem (zimno)
- pudding chia z gorzką czekoladą i suszoną żurawiną (zimno)
- długopieczony w teryiaki, szarpany indyk z makaronem orzo i marchewką baby (ciepło)
- jogurtowiec z kawałkami ananasa (zimno)
- curry z ciecierzycy z marchewką i groszkiem, na mleczku kokosowym z nachosami (ciepło)
- 2 obiad – roladki z piersi kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami z ziemniaczanym purre, dipem big mac i brokuł (ciepło)
- obiad wege – makaron orzo smażony z warzywami i tofu (ciepło)
- 2 obiad wege – kotleciki ziemniaczano brokułowe z sałatką warzywną z balsamico (ciepło)